Donuts & Delights

Donuts & Delights

My Cake Shop: Málnás-túrós pitetorta

2016. március 12. - Seres Nikolett

1169340_107784766284270_1680172898_n_1.jpg

Ha hétvége, akkor sütés! :) A hétköznapi bűnözések miatt, most egy igazán könnyed (nem túl hizlaló) pite recept választottam, amit fél óra alatt ti is gyorsan elkészíthettek. Aki úgy érzi, hogy még belefér egy kis édes hozzávaló, az megspékelheti a tálalást egy gombóc fagylalttal vagy egy kevés lekvárral.

Receptért kattints tovább! :)

Hozzávalók:

A tésztához:

  •  25 dkg liszt (lehet rizsliszt is azoknak, akik glutén allergiások)
  • 10 dkg puha vaj + egy kevés a piteforma kikenéséhez
  • 1 db tojás sárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kis dobozos tejföl fele (175 g-os)
  • egy csipet só
  • 8 dkg porcukor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 db tojás fehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis dobozos tejföl fele (175 g-os)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg málna (lehet fagyasztott is)

A díszítéshez:

  • 15 dkg málna

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd vékonyan kivajazzuk a piteformánkat.

Először elkészítjük a tésztát, amihez egy nagy tálba öntjük az összes hozzávalónkat - a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a tejföl felét, a tojássárgáját, a sót és a 10 dkg vajat. A kezünkkel jó alaposan összegyúrjuk, úgy hogy végül egy szép egynemű tésztát kapjunk.

A kivajazott tortaforma közepébe helyezzük a gombóccá összedolgozott tésztát, és ügyesen elegyengetjük a formában úgy, hogy a peremére is jusson. Ezután félretesszük amíg elkészítjük a tölteléket.

Egy nagy tálba kimérjük a túrót, a porcukrot, a tejfölt, a vaníliás cukrot a citrom reszelt héját és a tojás sárgáját. Villa segítségével alaposan összedolgozzuk őket úgy, hogy a túró még darabos maradjon. Ezután beleforgatjuk a 15 dkg málnát is. A megmaradt 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulattal ezt is hozzáöntjük a töltelékünkhöz. 

Elővesszük a félretett tortaformánkat és a pitetészta tetejét megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával, hogy a málnás krém ne áztassa majd el a tésztát. Ezután ráöntjük a töltelékünket és 30 percre a sütőbe tesszük.

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd a tetején málnával megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr58470338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása