A kollégáim már 3 éve várnak arra, hogy alkossak nekik valami finomat. Íme a hihetetlenül egyszerű málnás sajttorta. A receptet a Cafe blog jóvoltából készület "Süti vagy nem süti" könyvben találtam. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki szereti a könnyen elkészíthető, de ugyanakkor különlegesnek mondható süteményeket.
A receptért kattintsatok tovább! :)
Hozzávalók:
- 215 gramm Győri édes zabkeksz
- 50 gramm Győri kakaós Jó reggelt keksz
- 8 dkg olvasztott langyos vaj
- 65 dkg Philadelphia sajtkrém
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kis dobozos Danon Görög citromos sajttortás joghurt (125 gramm)
- 50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
Előmelegítjük a sütőt 140 fokra. A kekszeket morzsásra törjük az aprítógéppel, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. Az így kapott masszát egyenletesen belenyokodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába és 10 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, a lisztet, a vaníliás cukrokat a joghurtot és a reszelt citromhéját, majd kézi habverővel egyenletes masszává keverjük őket. Végül egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. Az így kapott krémet ráöntjük az elkészült kekszes alapra és visszatesszük a sütőbe további 40-45 percre.
Az öntethez egy lábasban olvasszuk fel a fagyasztott málnánkat egy-két evőkanál cukorral. Nem szükséges felforralni, elég ha már a cukor elolvadt. Ezután hagyjuk kihűlni.
Amikor a torta megsült, hagyjuk a rácson teljesen kihűlni majd egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap csak tálaláskor öntsük a szeletekre a málna öntetünket, hogy ne nedvesítse át a tortát.
Jó étvágyat! :)