Donuts & Delights

Donuts & Delights

Stílus, egyéniség, szerelem. Légy te is párizsi nő. (könyvajánló)

2016. február 18. - Seres Nikolett

large_6.jpg

Párizsi nő. Ahogy ezt a két szót meghalljuk, rögtön egy divatos, szép, de ugyanakkor arrogáns, sznob nő jut az eszünkbe, aki szereti fent hordani az orrát és azt mutatni kifelé, hogy tökéletes. Sokszor már-már el is hisszük, hogy valóban másabbak, mint mi és hogy nekik nem kell megküzdeniük a mindennapi problémákkal. Holott ugyan úgy megvannak a saját gondjaik mind a magánéletben, mind a munka területén. A minap rátaláltam egy őszinte, vicces és időnként megbotránkoztató könyvre, ami teljes valójában tárja fel a párizsi nők életének rejtelmeit. 

Megtudhatjuk, hogy ők sem tökéletesek, pusztán megtanulták máshogy felfogni a felmerülő nehézségeket. Stílus tippjeikből kiderül, hogy fontosabbnak tartják a természetességet, de ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy kihozzák magukból a legtöbbet. A szerelmet illetően pedig teljesen reálisan gondolkoznak. Tudják, hogy az ideális férfi nem feltétlenül hibátlan és hogy a hisztizés pusztán felesleges időpocsékolás. Személyiségük még önmagukra is megosztóan hat, hiszen sokszor mást mutatnak kifelé, mint amit legbelül valóban éreznek/gondolnak. Aki eddig még csak az irigylésre méltó oldalukat ismerte, annak mindenképpen érdemes elolvasni ezt a könyvet, ugyanis amellett, hogy számos hasznos tanáccsal lát el minket, megláthatjuk a tökéletes élet mögötti valódi történetet.


STÍLUS

style.jpg

 „Amikor azért dolgozunk, hogy másoknak tetszünk vele, előfordulhat, hogy kudarcot vallunk, ám azok a dolgok, amelyeket a saját örömünkre végzünk, nagy eséllyel egyvalakit mindenképpen érdekelni fognak.” – Marcel Proust

  1.  Harmincéves korod előtt találj rá a parfümödre! Használd az elkövetkezendő harminc évben.
  2. Kerüld az alapozót! Egységesít, tehát közönségessé tesz.
  3. Egy csipetnyi parfüm a hajra, a fül mögé vagy a tarkóra még nem ártott meg senkinek… :)
  4. Legyél mindig szeretkezésre kész! Vasárnap reggel a pékségben. Az éjszaka közepén, mikor cigit vásárolsz, vagy csak amikor a gyereket várod az iskola előtt. Soha nem lehet tudni…
  5. Légy tisztában a jó tulajdonságaiddal! Légy tisztában a hibáiddal! Dolgozz rajtuk titokban! Ám ne szeress beléjük!
  6. Ne legyél a tökéletes test kultuszának rabszolgája, de a lehető legjobban használd ki azt, amivel a természet megajándékozott.
  7. Szánjunk időt azokra a dolgokra, amiket szeretünk, és amik fontosak a számunkra, mert ezt az időt senki sem fogja ajándékba adni nekünk.

 

A PÁRIZSI NŐ

croissant2.jpg

 „Csinálhatunk úgy, mintha komolyak lennénk, ám azt nem tudjuk eljátszani, hogy okosak vagyunk.” – Sacha Guitry

  1.  A párizsi nő arrogáns.
  2. A párizsi nő soha nem érkezik kisminkelve a randevúra, azonban képes kirúzsozni magát vasárnap, amikor leugrik a pékségbe (mert mi van, ha összefut valami ismerőssel?)
  3. Amit soha nem találsz meg egy párizsi nő szekrényében: márkás táskák hamisítványai. Mert olyanok, mint a műmellek. Hamisítással nem kezelhetjük a komplexust.
  4. Párizsi sznobizmus: elutasítani még a gondolatát is annak, hogy divatosak lennénk (mindeközben azt gondolni, hogy a divat az, aki követ bennünket)
  5. Ellentétek: Eszik egy négysajtos pizzát, majd cukorpótlót rak a kávéjába.
  6. A párizsi nő nem szűnik meg létezni csak azért, mert gyereke született.
  7. Egy párizsi nő nem adja könnyen a barátságát, ám ha az egyszer létrejött, már az élete végéig tart.
  8. Ő az, aki megértette azt a megingathatatlan tényt, hogy semmire nem jó az árral szemben úszni, együtt kell mozogni helyette az áramlattal.

 

SZERELEM

large_4_1.jpg

„Mindnyájan meg nem értett hősök vagyunk, akik veszélyes helyzeteket győznek le anélkül, hogy bármikor éremmel jutalmaznák őket ezért.”

  1. Az igazi férfi: nem tökéletes, ám hatalmas értéke, hogy valóban létezik.
  2. Hogyan értesd meg vele, hogy szükséged van rá? Igen, egyedül is ki tudsz nyitni egy üveg bordeaux-i bort. Ám hagyd, hogy ő csinálja. Ez is a nemek közötti egyenlőség része.
  3. Nagyon hasznos, ha le tudjuk bontani az előítéleteink falát azért, hogy szerelmes lányokká válhassunk.
  4. A párizsi nők valódi fegyverei szerelmi konfliktus esetén:
  • Könnyek: A sírás nem fegyver, hanem zaj, takony és feleslegesen elpazarolt energia. Kivéve, ha … soha sem sírsz. De figyelem, ez az egyetlen „lövési lehetőség”. Gondosan válaszd meg a pillanatot, mert nem lesz második esélyed.
  • Féltékenység: Nevetséges jelenetek rendezése helyett a párizsi nő visszahúzza a karmait és kioltja a képzelődést ahelyett, hogy táplálná.
  • Becsmérlés: A bántó, kellemetlen szavak nem ösztönöznek cselekvésre. Menekülésre késztetnek. Ezzel szemben, ha agyba-főbe dicsérjük a párunkat, és célzottan a hiúsági területein hízelgünk neki, csak egy dologra vágyik majd: hogy minél inkább hasonlítson arra a képre, amelyet festettünk róla.
  • Duzzogás: A duzzogás mindenek előtt önmagunk büntetése. Ehelyett inkább nevessünk sokat, sziporkázzunk, legyünk érzékiek… induljunk el a rosszkedvvel ellentétes úton. Látván, hogy mit veszíthet, a bocsánatkérés és a megbánás hamarabb fog érkezni, mint gondoltuk.
  • Öngyilkossággal fenyegetés: Az érzelmi zsarolás semmire sem jó, az egyetlen dolog, amit bizonyíthatsz vele, hogy nem tartod be az ígéreteidet. Fogd meg nyugodtan a táskád, szó nélkül vedd a kulcsod, csapd be az ajtót és menekülj el. Teremts légüres teret magad után. Lélegezz mélyeket, és érezd, hogy milyen jó dolog élni.

Igen, a párizsi nők valóban teljesen mind őrültek. Pontosan ez az ami különlegessé teszi őket. Tisztában vannak a hiányosságaikkal, de tudják, hogy hogyan kovácsoljanak belőlük előnyt. Őrzik a hagyományaikat és a nagyszülőktől örökölt titkos praktikákat. Magába a szerelembe szerelmesek és végtelenül elvarázsoltak tudnak lenni, ha a hőn áhított férfiról van szó (persze szigorúan csak önmagukban). Kifelé keménységet és határozottságot mutatnak. Nem titkolják a sznob természetüket, azonban fel vannak háborodva, ha valaki ezt szóvá teszi nekik. Úgy gondolom, pont ezért szerethetőek. Sajátos stílussal küzdenek a mindennapi nehézségek ellen. A Légy te is párizsi nő segítségével könnyedén a bőrükbe bújhatunk, és felfedezhetjük magunkban a vagányságot.

legyel-te-is-parizsi-no.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr268398910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása