Donuts & Delights

Donuts & Delights

My Cake Shop: Csokoládés sajttorta

2016. január 18. - Seres Nikolett

12317850_1647345392199393_1267787159_n.jpg

Elsőre talán furcsa lehet a csokoládé és a sajtkrém vegyítése, azonban akik kedvelik az enyhén kesernyés étcsokis ízt, azok egy igazán finom, krémes kombinációt kapnak ezáltal. :)

A receptért kattintsatok tovább! :)

Hozzávalók:

  •  215 gramm Győri édes zabkeksz
  • 50 gramm kakaós Győri jó reggelt keksz
  • 12 dkg vaj ( én a Meggle édes tejszínes vajat választottam)
  • 25 dkg Szarvasi mascarpone
  • 25 dkg natúr Philadelphia krémsajt
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (én maradtam itt is a Bocinál)

 
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra (én légkeveréses módot szoktam beállítani).

Először is szükséged lesz egy 24 centis kapcsos tortaformára, aminek az alját béleld ki sütőpapírral. A kekszeket törd minél apróbbra (késes robotgéppel a legegyszerűbb), a vajat pedig olvaszd fel a mikróban. Miután ezzel készen vagy, keverd össze a két hozzávalót, és szép egyenletesen nyomkodd bele a tortaformába. Ezután tedd be a sütőbe kb. 10 perc alatt el is készül.

A krémsajtot és a mascarponét jó alaposan keverd össze. A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Miután egyenletes masszát kaptál, öntsd hozzá a sajtokhoz és ízesítsd cukorral. Ha összekeverted nincs más dolgod, mint a megsütött kekszes alapra önteni és egy egész estére betenni a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Másnap díszítheted a tetejét olvasztott csokoládéval és egy kis sós karamellával (utóbbi elhagyható). Tapasztalatom szerint egy-két nap után kapjuk azt a kívánt kellemes ízt, amit még a készítés közbeni kóstolgatás során hiányolunk. Ne ijedjetek meg, ami akkor még savanykásnak tűnik, az másnap reggelre már enyhébb ízzé érik.

Ha tetszett a recept látogassatok el a http://www.femina.hu/ oldalra, ahol hasonlóan finom süteményekkel kísérletezgethettek. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr338283430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása