Donuts & Delights

Donuts & Delights

Hozz újra színt az életedbe!

2016. január 21. - Seres Nikolett

cikk10.jpg

Szex, munka, célok, vágyak… mindegyikben egy a közös. Ahhoz, hogy részesei lehessenek az életünknek, szükségünk van a szenvedélyre és a változatosságra, amik örökös izgalommá alakítják, az egyébként elszürkülésre hajlamos dolgokat. Az alábbi 4 pontban egy kis önismereti tréningre invitállak titeket, ami által remélem sikerülni egy kicsit más szemszögből is rálátnotok a problémákra. :)

Tegnap Imagine Dragons koncerten voltunk a kollégákkal. Egy partnerparti keretében hívtak meg minket rá, ahol a Sky Bár teraszáról élvezhettük az elénk táruló élményt. Ahogyan az lenni szokott, első lendülettel visszautasítottam a meghívást, azonban egy kis unszolásnak köszönhetően végül csatlakoztam a többiekhez. Mint utóbb kiderült, hiba lett volna visszautasítani ezt a váratlan lehetőséget. Ahogy hallgattam a rockos beütésű, energiával átitatott számokat, egyre inkább tudatosult bennem, hogy mi az, ami eddig hiányzott az életemből és mi az, aminek mindenképpen a részese szeretnék lenni.

 1. Hozd vissza a régi énedet!

Szeretném az életemet szenvedéllyel élni. Azt csinálni, amit igazán boldoggá tesz, és ami minden nap új kihívások elé állít. Szeretnék időnként spontán őrültségekben részt venni, igent mondani olyan kérésekre, amiknek nem látom a biztos végkimenetelét. Röviden és tömören, szeretnék kicsit kiszámíthatatlanabbul élni. Sokszor belefásulunk a hétköznapokba és észre sem vesszük, hogy robot szerűen éljük az életünket. Kapásból nemet mondunk a meghívásokra mondván, hogy fáradtak vagyunk és már a testi örömöket is inkább kötelező aktusoknak tituláljuk ahelyett, hogy ugyan olyan szenvedéllyel vágynánk rá, mint a párkapcsolataink kezdetekor. De hova tűnik, az az ember, aki fiatalon még annyira energikus, szenvedélyes, kalandokkal teli életet élt? Ha magatokba néztek, ti is nagyon jól tudjátok, hogy ez a személy még ott lakozik bennetek. Nem tűnt el, csak elnyomják az elvárások és a mindennapi problémák. Vagy éppen csak az, hogy nem merünk változtatni, azon amiről már régen tudjuk, hogy rossz.

Nézzetek magatokba és írjatok egy listát arról, hogy mi az, amiről eddig lemaradtatok, és mindenképpen szeretnétek kipróbálni.

Ha nem mondtam volna igent erre a koncertre, sose jöttem volna rá, hogy hiányzik valami az életemből. Mozduljatok ki a komfortzónátokból, hogy új élményekkel tudjatok gazdagodni. Sokkal nyugodtabban és kiegyensúlyozottabban fogtok állni a hétköznapi rutin feladatokhoz, ha időnként kiélitek magatokat olyan tevékenységekben, amikre legbelül mindig is vágytatok.

 2.Spontaneitás a szexben is!

Úgy gondolom a megcsalások nagy része is a befásult, „elhétköznapiasodott” viszonyok eredménye. Ahelyett, hogy a saját kapcsolatunkat kezdenénk el felfűteni, egy másik ember karjaiba menekülünk. Pedig ha belegondoltok a 3. féltől nem egy izgalmasabb, szenvedélyesebb szexet kapunk. Ott egyedül a tilosban járás gondolata az, ami felhevít bennünket, és ebből kiindulva úgy érezzük, hogy azzal a 3. személlyel minden sokkal jobb és szenvedélyesebb. Miért van az, hogy a szakításokkor hirtelen annyira hevessé és kívánóssá tudunk válni, hogy évek után újra ugyan azt a vonzalmat érezzük a párunk iránt, mint a legelején? Minden bizonnyal azért, mert még ott van bennünk, hogy miért is szerettünk a másikba, amikor még minden új volt és problémamentes.

A szex az egyedüli kapocs két ember között, amire nem szabadna az időnek hatnia.

Személy szerint én úgy gondolom, hogy ebben a témában a tetteké a nagyobb szerep a szavakkal ellentétben. Ne megbeszélni akarjátok a dolgokat, hanem éreztetni a másikkal, hogy mire is vágytok. Adjátok ösztönösen magatokat, és közben figyeljetek a másik fél reakcióira. Lehet, hogy eddig valami olyan vágyat nyomtatok el magatokban, amiről azt hittétek, hogy a párotok biztos, hogy elriadna. Ez az egyedüli olyan terület egy kapcsolatban, ahol a felmerülő lehetőségeknek egyedül a saját prűdségetek szabhat határt. Merjetek kísérletezni és rájönni arra, hogy mi az, ami igazán izgalomba hoz titeket. Éljétek ki kreativitásotokat és szenvedélyeteket a másikban. Ha pedig már úgy érzitek, hogy túl késő, minden egyhangú, de ugyanakkor a szeretet még ott van a másik fél irányában, emlékezzetek vissza arra, hogy milyen volt a kapcsolatotok legelején és szavak helyett spontán tettekkel lepjétek meg a párotokat. Hiszen legbelül minden nő arra vágyik, hogy egy erős férfi kéz a falhoz nyomja, és szenvedélyesen magáévá tegye… ;)

 3. Ne alkudj meg!

Legtöbbször már az elején érezzük, hogy az, amibe belefogtunk kielégítő lesz e a számunkra hosszú távon is, vagy inkább csak egy újabb zsákutca felé vezet. Ennek ellenére sokszor mégis folytatjuk és heteket/hónapokat elpazarolva igyekszünk szemben úszni az árral. Az ember a saját hibáiból tanul, oké. De miért van az, hogy ennyi ballépés után sem vesszük a fáradtságot arra, hogy magunkba nézünk és belássuk, hogy igenis vannak dolgok, amik nem illenek hozzánk? És hogy vannak olyan személyek, akikkel sosem fog egyezni a világnézetünk? Rengeteg időt spórolhatnánk meg azzal, ha letisztáznánk magunkkal, hogy mire is vágyunk igazán. Legyen ez munka, párkapcsolat, szex. Mind a 3 területtel kapcsolatban csak azt tudom tanácsolni, hogy ne alkudjunk meg a jelenlegi rossz helyzettel. Sok nő elköveti azt a hibát, hogy belemegy olyan párkapcsolatba, amiben már az elején sem elégedett a szexel. Lehet, hogy az adott férfi kinézetileg tökéletes és a belső tulajdonságai is igen kedvezőek a számunkra, azonban ha a kémia nem működik közöttünk, akkor csak idő kérdése, hogy mikor fog megkísérteni minket egy 3. személy.

Ne próbáljatok meg magatokra erőltetni valami olyat, ami inkább csak egy adott társadalmi elvárás miatt vonzó a számotokra.

Sokkal fontosabb, hogy meg legyen közöttetek az a szenvedély, ami éveken keresztül össze fogja tartani a kapcsolatotokat. Mérlegeljétek a választási lehetőségeket és tegyétek fel magatoknak azt a bizonyos kérdést: Boldog szeretnék lenni, vagy csak kifelé szeretném ezt mutatni?

 4. Ne hidd, hogy te nem érdemled meg!

Sokszor hallottam már lányoktól, hogy amiatt nem mertek szakítani a párjukkal mert úgy gondolták, hogy nála jobbat úgy sem fognak találni. „Más nem fog ennyire szeretni, mint ő”. „Biztos, hogy nem fogok találni magamnak még egy olyan embert, aki elviseli a természetemet.” Hogy őszinte legyek én is hasonlóan gondolkoztam még a korábbi kapcsolataim során. Nem mertem kilépni a biztos, de ugyanakkor csak részben kielégítő kapcsolataimból. Tudtam, hogy én ennél sokkal többre vágyok, és ha végre belátnám magamnak is, hogy a jelenlegi kapcsolatomban nem igazán vagyok boldog, akkor újra megnyílhatnának előttem a lehetőségek. Nem létezik olyan, hogy tökéletes kapcsolat. Azonban létezik olyan, aminél a zsigereinkben érezzük, hogy mi összetartozunk, és ezáltal történjen bármi, a problémákat nem leküzdhetetlen nehézségekként fogjuk fel, hanem kihívásként, amit együtt kell megoldanunk. Ilyenkor nem elfordulunk a másiktól, hanem még jobban meg akarjuk ismerni, hogy tudjuk mi az, ami miatt a nézeteltérés megszületett közöttünk. Ne próbáld meg becsapni magadat. A párod idővel észre fogja venni, hogy nem vagy mellette boldog és, ezáltal őt sem fogod tudni azzá tenni. Gondold át, hogy mi az, amire igazán vágysz, milyen élethelyzetben tudod elképzelni magadat. Egy kis városban, egy kertes házban, 2-3 gyerekkel és egy átlagos munkával? Vagy külföldön egy nagyváros szívében, emeletes házban nagy karrierrel?

Egyik választás sem rossz. Csak éppen valamelyik nem Te vagy!

Tisztázd le magadban, hogy hova is tartozol, és ha úgy érzed, hogy a párod teljesen más irányba haladna, akkor ne hagyd hogy visszafogjon a fejlődésben. Mindenkinél van jobb. Így abban is biztos vagyok, hogy találni fogsz olyat, aki mellett még könnyebben fog menni az önmegvalósítás. Hiszen mindenki megérdemli, hogy olyan életet éljen, amire mindig is vágyott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr578299720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása