Donuts & Delights

Donuts & Delights

My Cake Shop: Oreos sajttorta

2016. február 07. - Seres Nikolett

12547622_691065631036680_792845301_n.jpg 

Mindig is nagy Oreo és sajttorta rajongó voltam, ezért gondoltam ideje kipróbálni e kettő kombinációját. Egy gyorsan elkészíthető, isteni finom süteményt sikerült összehoznom, aminek az egyedüli hátránya az, hogy csak másnap lehet megenni. Ennek ellenére, higgyétek el megéri kivárni azt a kis időt! :)

Receptért kattints tovább!

Hozzávalók:

  • 250 gramm Oreo keksz
  • 80 gramm olvasztott langyos vaj
  • 65 dkg Philadelphia sajtkrém (lehet light is)
  • 15 dkg porcukor
  • 20 gramm liszt
  • 3 nagy tojás
  • 1 db citrom reszelt héja és egy kis leve
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma

 
A sütőt előmelegítem 170 fokra.

A kekszes alaphoz késes aprítógépbe teszem az széttördelt Oreo kekszeket és szemcsésre darálom. Miután ezzel megvagyok, hozzáöntöm az olvasztott, langyos vajat és az így kapott masszát kézzel, egyenletesen belenyomkodom egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába.

Kb. 10-15 percre beteszem a sütőbe, hogy picit ropogós legyen.

FIGYELEM! Legtöbb esetben előfordul, hogy a sütés során az olvasztott vaj kifolyik a tortaformából. Ha nem szeretnénk, hogy a sütőnk aljára égjen, ezzel nagy füstfelhőt csinálva, akkor érdemes egy tepsit a rács alá helyezni, hogy abba folyhasson.

Ezután elkészítem a krémet is, amihez először egy nagy tálba beleöntöm a Philadelphia sajtkrémet, a porcukrot és a lisztet, majd kézi habverővel homogén masszává keverem. Minek után ezzel megvagyok, egyesével hozzáadom a tojásokat és végül belekeverem a vaníliaaromát is. Végezetül belereszelem a citromhéjat, és ha az ízlés úgy tartja, akkor hozzáadok még pár csepp citromlevet is.

Az így kapott krémet ráöntjük a készre sült kekszes alapra és visszatesszük a sütőbe 15 perce. Ezután levesszük a hőfokot 130 fokra és további 60 percen keresztül sütjük. Akkor jó, amikor a közepe még folyós, de a teteje már szép aranybarna.

FIGYELEM! Semmiképpen sem szabad végig 170 fokon sütni, mert nagyon megégethetjük.

Amikor a torta megsült, hagyni kell teljesen kihűlni és érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőnkben, hogy másnapra megkapjuk azt az igazi krémes állagot.

Tálaláskor tegyünk a szeletek tetejére egy kis eperlekvárt vagy csokoládéöntetet. Mindkettővel isteni finom lesz! :)

12547654_834641723329184_1887066577_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr648368582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása