Donuts & Delights

Donuts & Delights

A kezdet: avagy hogyan is jutottam el idáig

2015. november 11. - Seres Nikolett

1_cikk.jpg

Tegnap megvettem az első Forbes magazinomat. Hogy ez miért olyan lényeges? Úgy döntöttem, hogy elég az önsajnálatból és az örökös sóvárgásból. Ideje elkezdenem élni, és megvalósítani az álmomat. Cukrászkodni szeretnék és egy saját kávézót nyitni. Mivel fogalmam sincs, hogy hogyan fogjak hozzá, ezért úgy döntöttem inspirációként beleolvasok a már befutott márkák megteremtőinek életébe, ehhez pedig tökéletesen megfelelt a magazin.

Azt vettem észre, hogy a legtöbb ember megragad annál a pontnál, hogy nem hisz önmagában. Ugyan ez a helyzet én nálam is. Csak álmodozok arról, hogy majd hol leszek pár év múlva és hogy ha egy kicsivel is több akaraterőm lenne akkor mennyi mindent ki tudnék hozni az életemből. Időnként eljutok legalább már odáig, hogy nagy lelkesedésemben utánaolvasok a dolgoknak, lehetőségeknek, de sajnos egy-egy ilyen szikra pár hét alatt ki is alszik. Helyébe jönnek az újabb ötletek, és a mondat, hogy "na ez már tényleg jó lesz", "ezt tényleg végig fogom csinálni"... és a végeredmény ugyan az. Semmi.

Ezek után joggal gondoljátok, hogy a mostani lelkesedésem is csak ideig-óráig fog tartani. Igen, lehetséges. Azonban úgy érzem, hogy végre megindult bennem valami és biztos vagyok benne, hogy elkezdődött az életem második fejezete, ami még rengeteg lehetőséget tartogat a számomra. Tudnotok kell rólam, hogy jelenleg egy szuper állásom van (a nevét nem szeretném megemlíteni) ami stabil hátteret biztosít a számomra. Sokan kérdezték, hogy ha ennyire jó, miért akarom eldobni magamtól ezt a lehetőséget? Miért nem maradok a biztos munkahelyen ahonnan akár később szülni is elmehetnék és élhetném a boldog anyukák életét?

A válasz a stabilitásban rejlik. Ahogy Lakatos Levente is megfogalmazta az egyik könyvében:

" Az élet a komforton túl kezdődik"

Ki kell tudnunk lépni a megszokott környezetünkből, mert csak így érhetnek minket új ingerek és csak így kaphatunk az élettől újabb lehetőségeket. Mindenki arra tudnék csak biztatni, hogy gondolkozzon el azon, hogy valóban boldog e a jelenlegi környezetében, vagy csak az újdonságoktól való félelem tartja e vissza, hogy megvalósítsa az igazi álmát. Már maga a gondolat is, hogy kilépsz a jelenlegi komfortzónádból, hatalmas energiával tölthet el. Érezni fogod, hogy bármire képes vagy és hogy az életed még csak most kezdődik el igazán. 

Velem is pontosan ez történik éppen ... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr78070620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása