Donuts & Delights

Donuts & Delights

10 hasznos tanács 25 év felett

2015. december 05. - Seres Nikolett

donuts.jpg

A 25. életévet betöltve számos gondolat suhan át az ember agyán. Még fiatalok vagyunk, de már érezzük az idő múlását. Még ki szeretnénk használni a szabadságunkat, de közben már a családalapításról álmodozunk. Imádom ezt az időszakot. Az ember még keresi önmagát, hogy mit is szeretne elérni az életben, és türelmetlenül várja a fejleményeket, miközben minden percet ki szeretne élvezni. Furcsa kettősség ez…

Az életünknek vannak olyan fejezetei, amikor úgy érezzük valami megváltozott bennünk és innentől kezdve minden más lesz. Visszaemlékezünk az elmúlt napokra, évekre és döbbenten tapasztaljuk, hogy az idő múlásával, mi magunk is változtunk. A legtöbb esetben ez pozitív irányba történik. Magabiztosabbak és határozottabbak leszünk mind a munka mind a párkapcsolatok terén, jobban odafigyelünk önmagunkra, és úgy gondolom egyre nagyobb szerepet kap az életünkben az önmegvalósítás. A 25. születésnapomat megünnepelve úgy döntöttem összeszedem azt a pár gondolatot, amik a változás kapcsán megfogalmazódtak bennem. Egyszerű tanácsokról van szó, amiket fiatalon még nem látunk azonban felnőtt korban már ideje észrevennünk. Úgy gondolom, hogy ennyi idősen már mindenkinek rá kell jönnie arra, hogy mi az, ami igazán fontos a számára és meg kell tanulnunk kiszűrni azokat a tényezőket/embereket, akik csak rontanak a közérzetünkön. Az élet így is túl rövid. Találd meg benne azt, ami igazán boldoggá tesz.  

  1. A legjobb befektetés Te magad vagy. Ne sajnáld a pénzt a tested szépségének megőrzésére fordítani, hiszen minden területen csak a javadat szolgálja a jó megjelenés.

  2. Találd meg a neked megfelelő sportot. Amint rájössz, hogy mi az, ami igazán hozzád illik, nem csak fitt leszel, de szellemileg is fel fogsz töltődni az órák végére.

  3. Kizárólag olyan emberek véleményére adj, akik már letettek valamit az asztalra és példaértékűek a szemedben. Azok, akik csak kritizálni tudnak miközben ők maguk semmit sem alkottak, elkerülendők. Ne hagyd, hogy lehúzzanak a pesszimizmusukkal.

  4. Ne pazarold az idődet olyanokra, akik nem viszonozzák a szeretetedet legalább annyira, amennyit te adsz nekik. Elég idősek vagyunk már a játszadozáshoz.

  5. Szűrd meg a baráti társaságodat is. Senkivel se találkozz pusztán udvariasságból. Fontos, hogy egy-egy baráti beszélgetés a te számodra is feltöltődést és kikapcsolódást nyújtson.

  6. Légy nyitott! Beszélgess idegenekkel, amikor egy új társaságban vagy. Ne zárkózz el a lehetőségektől.

  7. Ne szórd el a pénzedet hülyeségekre. Kövesd figyelemmel a költségvetésedet és tervezz előre. Akármennyire is lehetetlennek tűnik, hidd el, hogy kis odafigyeléssel a hónap végén még félre is fogsz tudni tenni.

  8. Ne a tárgyakat gyűjtsd, hanem az élményeket. Elhiszem, hogy időnként boldogsággal tölt el egy szép óra, egy jó telefon…, de az éltedet nem ezek fogják meghatározni, hanem az élmények, amiket utazással, barátokkal és a családoddal töltesz.

  9. Tervezz előre. Akármennyire is menő dolog volt fiatalabb korodban a spontaneitás, hidd el sokkal több szabadidőd lesz, ha megtanulod a feladataidat rendszerezni is előre beosztani. Emellett pedig megkímélheted magad a szétszórtság okozta stressztől és az utolsó pillanatos kapkodástól.

  10. Végezd a feladataidat 100%-osan. Egy volt kolléganőm mesélte egyszer, hogy ő azért olyan hatékony a munkában, mert abban a pár órában, amíg a feladataival foglalkozik, addig valóban csak azokra összpontosít. Nincsenek telefonálgatások, üzenetek a barátoknak, beszélgetés a kollégákkal... Mindennek megvan a maga ideje. Arra koncentrálj, amit éppen csinálnod kell, és akkor 100%-os eredményt fogsz elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr338141610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása