Donuts & Delights

Donuts & Delights

Változtass! 6 tipp a sikeres élethez

2015. november 13. - Seres Nikolett

cikk4.jpg
 Sokszor úgy érzem, hogy az emberek nagy része megragad annál a pontnál, hogy csak panaszkodik az életéről és a kudarcairól, azonban a változásért nem hajlandóak tenni. Legtöbbször egészen kis dolgokon múlik, hogy mennyire vagyunk hatékonyak és ezáltal eredményesek.  Amennyiben az eddigiekben nem úgy alakultak a dolgaid, ahogyan azt te szeretted volna, minden bizonnyal valamit rosszul csinálsz. Az alábbi bejegyzésben 6 olyan apró tanácsot olvashatsz, amit beillesztve a mindennapjaidba, biztosan sikeresebb leszel.

 

1. Összpontosíts magadra

Akármilyen nehéz is de be kell ismernünk, hogy időnként igenis szükségünk van arra, hogy feltöltődjünk, kitisztítsuk az elménket vagy éppen csak pihenjünk. Ilyenkor jót tehet egy magányos séta a közeli parkban, vagy egy relaxáló fürdő egy kis szépítkezéssel egybekötve. Ezek kikapcsolódások sokkal több energiával töltenek fel, mint gondolnád. Ráadásul a legtöbb jó ötlet is ilyenkor fogalmazódik meg benned, amikor elengeded a mindennapi feszültséget és csak önmagadra koncentrálsz. 

2. Kelj fel fél órával korábban

Te is az a típus vagy aki beállítja az óráját reggel 6-ra, de amikor csörög, 10 perces szundikkal még 7-ig húzza a pihenést? Ez az a szokás, amit azonnal törölnöd kell az életedből. Ilyenkor a szervezet már nem tud rendesen pihenni és akármennyire is bizonygatod, hogy te csak így bírsz felkelni, ki kell hogy ábrándítsalak, mert ez is csak szokás kérdése. Próbáld ki, hogy csak fél órával kelsz fel hamarabb és meg fogod látni, hogy mennyivel nyugodtabban (kapkodás és stresszelés nélkül) indul a napod.

3. Feszegesd a határaidat mind szellemileg, mind fizikailag

A kisebb célok elérése nagyon nagy önbizalmat adhat, amik által a nagyobb terveidet is könnyebben megvalósíthatod. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést és úgy gondolom, hogy egy-egy „akadály” leküzdése csak erősíthet a rajtad. Ne hagyd hogy az elméd blokkolja a fizikai teljesítményedet. Sok esetben csak te magad gondolod úgy hogy „ezt nem tudom megcsinálni”, holott ha változtatnál a hozzáállásodon és helyette inkább azt mondogatnád, hogy „igenis meg tudom csinálni”, akkor nagyobb valószínűséggel előbb-utóbb sikerülne is.

 4. Szerezz tudást, nyiss a világ felé

Olvass többet, beszélgess ismeretlen emberekkel (mindenki életéből lehet valamit tanulni), figyelj meg sikeres embereket, hogy ők hogyan csinálják. És ezt nem a mai celebekre értem, hanem olyanokra, akik tényleg letettek valamit az asztalra a saját tudásukkal. Ők akár lehetnek a szüleid, akikre büszke vagy, vagy egy munkatársad is akit ügyesebbnek gondolsz magadnál. Figyeld meg őket, hogy hogyan oldják meg a felmerülő problémákat, hogyan viselkednek… Nem azt mondom, hogy másold le őket. Még véletlen sem. De sok hasznos dolgot el lehet így tanulni és beépíteni a saját életedbe a saját stílusoddal átformálva.

5. Tudd abbahagyni a munkát

A sikeres nők tudják, hogy amíg a munkahelyükön vannak addig 100%-ban az ottani feladatokra kell koncentrálniuk, azonban amint végeztek, már nem viszik haza a munkát. Vannak bizonyos helyzetek, amikor a feladatainkat kell előtérbe helyezni, azonban fontos, hogy az alvásra és a szórakozásra is szakítsunk időt. Én mindig azt szoktam mondani, hogy nem azért élek, hogy dolgozhassak hanem azért dolgozok, hogy élhessek. Tudj kikapcsolni és élvezni a munka által megszerzett javakat.

6. Érts az anyagi dolgokhoz

Ahhoz, hogy megfelelően tudd irányítani az életedet elengedhetetlen, hogy jól tudj bánni a pénzeddel és emellett tisztában legyél a pénzügyi folyamatokkal. Szerezz ismereteket arról, hogy hogyan tudod még jobban kamatoztatni a megszerzett tőkédet vagy éppen hogyan tudnál még jobban spórolni és félretenni. Csomó lehetőség van pályázatokra, ha éppen valami újba szeretnél belevágni, vagy egyéb megtakarításokra, amikkel a jövőben könnyebben lakáshoz/autóhoz juthatsz. A pénzügyi ismereteidet már csak azért is fontos bővítened, mert így rengeteg kellemetlen helyzetet elkerülhetsz. Ingatlan vásárláskor, hitelfelvételkor… mindig nézz a dolgok után mielőtt aláírnád a szerződést.

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr998075920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása