Donuts & Delights

Donuts & Delights

My Cake Shop: 3 Chocolates Cake

2016. november 13. - Seres Nikolett

15058518_1535369973146744_1215432817_n.jpg

Egy spanyol kollégám kérésére készítettem el ezt az igen mutatós isteni fonom desszertet. Az egyedüli "hátránya" az, hogy az átlagosnál több időt vesz igénybe az elkészítése, azonban higgyétek el, hogy megéri az érte tett fáradozást! :)

Receptért kattints Tovább!

Hozzávalók: 

  • 200 gr. zabkeksz
  • 100 gr. vaj
  • 3x 4 zselatin lap
  • 3x 200 ml habtejszín
  • 3x 250 ml tej
  • 3x 2 evőkanál kristálycukor
  • 150 gr. étcsokoládé
  • 150 gr. tejcsokoládé
  • 150 gr. fehér csokoládé
  • A díszítéshez csokigolyók (Dr. Oetker)

Elkészítés:

1. A kekszet robotgéppel apróra daráljuk, majd hozzáöntjük a 100 gr. olvasztott vajat. Miután jól összekevertük, egyenletesen belenyomkodjuk a tortaformánk aljába és betesszük a hűtőbe pihenni.

2. A krémek közül először az étcsokival kezdünk, majd a tejcsokival, végül pedig a fehér csokival zárunk. Az eljárás mind a 3 szintnél a következő:

  • A 4 db zselatin lapot 5 percre beáztatjuk hideg vízbe (kb. fél liter).  
  • Egy kisebb lábasban felmelegítjük a 250 ml tejet a két evőkanál cukorral, majd beletesszük a megpuhult zselatin lapokat és a csokoládé kockákat. 
  • 10 percen keresztül folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon főzzük a krémet, majd félretesszük és hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.
  • Ez idő alatt habverő segítségével kemény habbá verjük a tejszínt.
  • Amikor már langyos a csokikrémünk (teszteld a kisujjaddal :)), óvatos mozdulatokkal belekeverjük a felvert habtejszínt.
  • Az így kapott masszát ráöntjük a korábban elkészített keksz rétegre és visszatesszük a hűtőbe 2-3 órára, hogy megdermedjen.

3. Ugyan ezt a folyamatot megismételjük 3 óra elteltével a tejcsokival és a fehér csokival is. Amikor mindhárommal megvagyunk és kellően megdermedtek a rétegek, a tetejét csokigolyókkal díszíthetjük.

Figyelem! A tűzről levett forró krémet tilos azonnal összekeverni a tejszínnel, mert ki fog csapódni. Minden képen várjatok amíg egy kicsit kihűl.

Jó sütögetést! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://seresnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr2311958233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása